Info Mayata

Menyajikan segala informasi yang dijumpainya di dunia maya dengan ringkas

Cara-cara Update Avast, AVG & Avira Secara Manual

Saya suka memanggil ketiga-tiga Antivirus ni sebagai Antivirus 3A. Kesemua nama Antivirus ni bermula dengan huruf A. Namun bukan semua yang suka menggunakan perisian percuma yang disediakan oleh ketiga-tiga company Antivirus ni. Maklumlah, ramai yang beranggapan bahawa Antivirus seperti ni susah nak detect atau mengesan virus-virus besar seperti Worm, TrojanHorse atau apa saja pada komputer mereka. Namun kelebihan Free Antivirus seperti ni ialah update mereka adalah PERCUMA. Itu saja.
Mari sama-sama kita berkongsi cara nak update ketiga-tiga antivirus ni secara manual. Ini berguna untuk update Antivirus bagi yang tiada sambungan Internet.


AVAST!
-Bagi yang belum mendapatkan Antivirus AVAST! ni,boleh download disini.
-Untuk mendapatkan file update Antivirus AVAST!, klik disini. Selepas siap download, hanya tekan file tersebut dan AVAST! akan diupdate secara automatik walaupun anda tidak Online pada Internet.
Siap!

AVG Free Edition
-Bagi yang belum mendapatkan Antivirus AVG ni,boleh download disini.
Cara-cara nak update:
Klik disini untuk mendapatkan update AVG Free terbaru.
Di bawah bahagian priority update, pilih fail yang berada paling atas.

Setelah download selesai, buka AVG Free Edition anda. Pilih pada butang “Check for Updates”

Pada Update window, pilih Folder. Di sini, pilih folder di mana anda telah save fail update tadi.

Siap!

AVIRA AntiVir Personal Edition Classic
Ikut cara kat bawah ni untuk ambil update dari Internet dan update Avira kat komputer yang tiada sambungan Internet. Bagi yang belum mendapatkan Antivirus AVIRA ni,boleh download disini.
-Pergi ke laman web: http://www.avira.com/en/support/vdf_update.html untuk download update bagi Avira AntiVir Personal Edition Classic.
-Perhatikan ada dua jenis update kat laman web tu. Pilih IVDF (Unicode).

-Kalau menggunakan Internet Explorer, File Download message box akan keluar. Klik Save dan letak kat mana korang nak. Tunggu sampai download siap.

-Buka Avira AntiVir Personal Edition Classic dan pergi ke menu Update | Manual.

-Pilih fail yang  dah didownload tadi. Proses update akan bermula.
Siap!

Sumber: http://seepot.wordpress.com/2010/08/13/cara-cara-update-avast-avg-avira-secara-manual/




0 komentar:

Post a Comment

1. Berkomentarlah menggunakan kalimat yang baik dan sopan, serta sesuai topik Artikel di atas. Komentar yang tidak sesuai topik akan dihapus.

2. Tidak diperbolehkan menggunakan link hidup atau live link, link akan otomatis terhapus guna mencegah spam.

3. Sebelum bertanya, pastikan sobat sudah membaca seluruh isi Artikel.

4. Jika bertanya sesuatu, jangan lupa untuk memberi tanda centang pada Beri tahu saya atau Notify me agar sobat menerima pemberitahuan balasan melalui email.

5. Follow blog M-TAJUDDIN-NS untuk mendapatkan update Artikel terbaru dan jangan lupa tekan tombol share jika sobat merasa Artikel di atas bermanfaat.

Cara-cara Update Avast, AVG & Avira Secara Manual